Lommebok for identitetsbeskyttelse

Hvis du oppbevarer viktige dokumenter på datamaskinen, for eksempel skanninger av ID med bilde, offentlige dokumenter, kontrakter og så videre, anbefaler vi at du legger til slike dokumenter i den sikre lommeboken. Lommebok for identitetsbeskyttelse er en kryptert fil som man må angi et hovedpassord for å få tilgang til. Dette garanterer sikkerheten til personlige data ved å hindre at tredjeparter får tilgang til dokumentene.

Merk: Kaspersky Password Manager-programmet inkluderer Lommebok for identitetsbeskyttelse. Du kan installere Kaspersky Password Manager og bruke ditt Kaspersky Premium-abonnement for å aktivere det.

Om hovedpassordet

Hovedpassordet er ett passord som Kaspersky Password Manager-programmet bruker til å kryptere data i lommeboken din. Vi anbefaler at du bruker et hovedpassord med åtte eller flere tegn, og som inneholder store og små bokstaver samt tall og spesialtegn.

Viktig: Av sikkerhetsmessige årsaker vil Kaspersky Password Manager-programmet verken lagre hovedpassordet på enhetene dine eller sende det til skylageret. Vi anbefaler at du husker hovedpassordet, eller at du skriver det ned og oppbevarer det på et trygt sted, da det ikke finnes noen måte å gjenopprette et glemt passord på.

Om kryptering

Kaspersky Password Manager-programmet krypterer data ved å bruke en symmetrisk krypteringsalgoritme som er basert på standarden Advanced Encryption Standard (AES). Nøkkelen beregnes fra hovedpassordet ditt basert på Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2). AES-algoritmen brukes over hele verden til å beskytte hemmelige data. Algoritmen krever minimalt med RAM, så dataene dine kan krypteres og dekrypteres på få sekunder.

Slik legger du til et dokument i lommeboken

Slik henter du ut et dokument fra lommeboken